Wespenbestrijding

Wespen kunnen erg vervelend zijn, zeker op een zomerse dag wanneer u wilt genieten van een lekkere barbecue in het zonnetje. Zeker wanneer u te maken heeft met een wespennest in of om uw woning kan het gezellig buiten zitten een probleem worden.

VEPO Diensten is gespecialiseerd in het bestrijden van wespen en het verwijderen van wespennesten zodat u weer gewoon kunt genieten van de zon en uw barbecue.

Wesp
 

Hoe herken ik wespen?

De gewone wesp (Vespula vulgaris) is een wesp die regelmatig te zien is op het noordelijk halfrond, zoals Europa, Noord-Afrika en delen van Azië. Het is een wesp die zijn papieren nest vaak onder de grond bouwt. Hierbij maakt de wesp meestal gebruik van een verlaten hol als de start voor het nest. Dit wordt later uitgebreid door de werksters.

Wespen op wespennest

De gewone wesp wordt 17 tot 20 mm lang en is gekleurd in zwart en geel. De soort lijkt veel op de Duitse wesp, maar de Duitse wesp onderscheidt zich door drie karakteristieke zwarte stippen op de kop. De soort kan ook onderscheiden worden door de zwarte puntjes op het abdomen, die gevestigd zijn op elk van de zes segmenten.

 

Hoe kom ik aan wespen?

Wespen koninginnen gaan in het voorjaar op zoek naar een geschikte plaats voor het maken van een nest. Dat kan zijn in uw tuin in een struik of een boom maar bijvoorbeeld ook in de grond in een oud muizen- of konijnenhol.

In uw huis zijn ook genoeg plekken die wespen geschikt vinden voor hun nest. Zo zien we wespennesten vaak in de spouw en onder dakpannen of rieten daken, achter boeiboorden, in de schoorsteen of in kieren langs kozijnen.

De koningin zal starten met een klein bolletje waarin de eitjes worden gelegd en zodra de larve uitgegroeid is zal er een nieuwe wesp zijn die meekan helpen aan de opbouw van het nest en het verzorgen van de nieuwe generatie larven (wespen).

 

Hoe kom ik van wespen af?

De beste methode om van wespen af te komen is om geen lokmiddelen te gebruiken zoals wespenvangers, of flessen limonade, hiermee lokt u de wespen alleen maar naar uw tuin of huis.

Probeer de toegang tot uw woning zoveel mogelijk te beperken door gebruik te maken van weringsmaterialen. Wees er wel van bewust dat wespen altijd wel een manier vinden om ook door het beste weringsmateriaal heen te komen.

 

WESPEN VERJAGEN MET FLES

Veel mensen denken dat het een goed idee is om een lege frisdrank fles te vullen met iets zoets om zo wespen te verjagen.

In de praktijk is het echter zo dat je hiermee ontzettend veel wespen aantrekt naar de fles en dus ook naar uw omgeving.

Wespen in fles
 

Hoe werkt wespenbestrijding door VEPO Diensten?

VEPO Diensten kan professionele wering voor u aanbrengen in- en om uw woning om de toegang van wespen te beperken.

Daarnaast kunnen wij de wespen bestrijden met een chemisch middel wat in de opening van het wespennest wordt aangebracht of indien mogelijk direct in het nest word gespoten.

Indien noodzakelijk zal een enkele keer het wespennest direct worden verwijderd. Hier gaat de voorkeur van VEPO Diensten echter niet naar uit. Het is namelijk beter om het wespennest te laten zitten tot alle wespen dood zijn en er geen levende wespen meer te zien zijn in en om het wespennest.

Hierna kunt u het wespennest volkomen veilig verwijderen. Mocht u liever hebben dat VEPO Diensten het wespennest dan komt verwijderen dan is dit uiteraard ook mogelijk.