Vlooienbestrijding

Hé bah! U hond of kat blijft maar krabben en begint nu zelfs in de vacht te bijten. Hij of zij lijkt toch weer vlooien opgelopen te hebben. Ondanks dat het iedereen met een huisdier wel een keer overkomt blijft het vervelend.

Het gaat pas helemaal vervelend worden wanneer u er zelf ook last van krijgt. Helaas is het geen oplossing om vaker te stofzuigen, uw kleding en beddengoed vaker te wassen of aan de slag te gaan met een vlooienband of vlooienbestrijdingsmiddelen.

Neem direct contact op met VEPO Diensten om echt van uw vlooienplaag af te komen.

Vlo
 

Hoe herken ik vlooien?

De hondenvlo komt in Nederland erg weinig voor, het betreft zo goed als altijd de kattenvlo. Uiterlijke verschillen tussen de honden- en de kattenvlo zijn met het blote oog echter niet waarneembaar.

De kattenvlo is zijdelings afgeplat, heeft geen vleugels en is lichtgeel tot zwart van kleur. Wat verder kenmerkende is aan de vlo zijn hun goed ontwikkelde springpoten.

 

Hoe kom ik aan vlooien?

De vlo is een heel vervelend beestje dat menig mens én dier tot waanzin kan krijgen. Doordat de vlo heel gemakkelijk van het ene dier naar het andere dier overgaat is de kans groot dat uw huisdier de vlo oploopt en het zich op deze manier verspreidt binnen uw omgeving. Vaak is de vlo al een behoorlijke tijd in uw woning aanwezig voor u de symptomen bij uw huisdier heeft opgemerkt.

Enkele symptomen bij uw hond of kat zijn ernstig krabben en/of bijten in de vacht of uiteindelijke geïrriteerde plekken op de huid. Wanneer vlooien niet bestreden worden zal er uiteindelijk een vlooienplaag ontstaan waarbij honderden vlooien enorm hongerig op zoek zullen gaan naar een bloedmaaltijd en wanneer zij die niet (genoeg) kunnen krijgen bij uw huisdieren bent u zelf aan de beurt.

Kat en hond met vlooien
 

Hoe kom ik van vlooien af?

De meeste mensen die vlooien hebben ontdekt bij een van hun huisdieren zal dit probleem eerst zelf op proberen te lossen door vaker te stofzuigen, de kleding en het beddengoed vaker te wassen en natuurlijk de huisdieren te behandelen met een vlooienmiddel. Daarnaast worden de hond en/of de kat voorzien van een vlooienband, gekamd met een vlooienkam of behandeld met een dure spuitbus. Dit zijn echter oplossingen voor een klein, beginnend vlooienprobleem, daarnaast zijn de kosten voor deze middelen relatief hoog aangezien u dit meerdere malen zult moet herhalen.

Wanneer de vlooien al enige tijd op uw huisdier aanwezig zijn en in uw woning zijn zullen deze methodes helaas niet werken. U kunt de vlooien op uw huisdier wellicht verjagen met een vlooienband maar er hoeft maar één vlo weer vanuit uw woning op uw huisdier te springen of het probleem begint van voor af aan.

VEPO Diensten spreekt uit ervaring wanneer we u adviseren om bij een probleem met vlooien advies in te winnen bij een professionele ongediertebestrijder. We hebben de afgelopen jaren vaak meegemaakt dat mensen weken of zelfs maanden bezig zijn geweest met het bestrijden van vlooien met dure middelen en uiteindelijk alsnog onze hulp hebben ingeschakeld.

Bij vlooien denken mensen al snel aan hun hond of kat. Maar wanneer het vlooien-probleem bij uw huisdier niet goed behandeld wordt zullen de vlooien na een tijd niet meer genoeg hebben aan uw huisdier en zullen de vlooien zich door uw hele woning of bedrijf verspreiden.

In verhouding zal een vlooienband, vlooienmiddelen en spuitbussen met bestrijdingsmiddelen u veel geld kosten in plaats van het probleem direct vakkundig op te laten lossen door een professionele ongediertebestrijder.

Vlooienband
 

Hoe werkt vlooienbestrijding door VEPO Diensten?

VEPO Diensten bestrijdt vlooien met en chemisch middel dat een lange nawerking heeft van zo’n 8 tot 12 weken. Dit is normaal gesproken lang genoeg om de voorplantings-cyclus van de vlo te doorbreken en daarmee de vlooien te bestrijden. Bij een zeer ernstige vlooienplaag is het mogelijk dat er een tweede behandeling mogelijk is.
Wanneer de vlooienplaag zich op een locatie bevindt waar kinderen van 0 tot en met 5 jaar aanwezig zijn zal VEPO Diensten werken met een middel dat niet gevaarlijk is voor deze kinderen.
Na het bestrijden van de vlooien is het belangrijk dat u de woning of het bedrijf zo’n 2,5 tot 3 uur verlaat en zorgt dat de locatie goed geventileerd blijft.