Muizenbestrijding

Muizen. Toch zeker wel een van de meest voorkomende soorten ongedierte. Net als met andere soorten ongedierten is het probleem dat het meestal niet blijft bij één muis maar dat zij zich erg thuis voelen in uw woning of bedrijf en zich razendsnel voortplanten.

Een simpele muizenval helpt dan al snel niet meer om van de muizenplaag af te komen.

Muis
 

Hoe herken ik muizen?

In Nederland komen de huismuis, de huisspits muis en de veldmuis erg vaak voor. De huismuis is slank gebouwd, lichtbruin tot donkergrijs van kleur en meestal is de vacht van de buik wat lichter. De kop is spits met grote oren en de staart is even lang, of zelfs langer, dan het lichaam van de muis zelf. De muis is in totaal zo’n 7 tot 10 centimeter lang en 15 tot 30 gram zwaar.

Muis uit zijn hol

De huisspitsmuis heeft een mooie, glanzende bruin tot grijsbruine, vacht. Een smalle schedel en een spitse snuit. 
Kenmerkend aan de huisspitsmuis is zijn behaarde staart. De huisspitsmuis kan zo’n 6 tot 9 centimeter lang worden en de mannetjes huisspitsmuis hebben muskusklieren. Door deze muskusklieren kunnen we al snel controleren of we te maken hebben met de huisspitsmuis, in dat geval is dit namelijk goed te ruiken door een erg vieze lucht, de zogenaamde muskusgeur.

De veldmuis is bruin tot grijsbruin, soms ook zwart, en heeft een gladde, korte vacht. De veldmuis kan zo’n 9,5 tot 12 centimeter lang worden met een relatief korte staat, namelijk zo’n 4 tot 5 centimeter. De veldmuis heeft een gedrongen bouw.

 

Hoe kom ik aan muizen?

Wanneer het in het najaar kouder gaat worden gaan muizen op zoek naar een warmere plek. Ze komen dan vaak uit bij een lekkere warme woning waar het ook nog eens redelijk makkelijk is om aan voedsel te komen. Ideaal voor de muizen natuurlijk.

Muizen

Afhankelijk van het type muis en het aantal muizen zal dit overlast veroorzaken. Huismuizen knagen bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen en maken nesten in bijvoorbeeld muren of andere beschutte plekken in uw woning. Wanneer er veel muizen aanwezig zijn kunnen we soms spreken van een muizenplaag. Zo’n muizenplaag gaat vaak gepaard met een nare geur aangezien deze vele muizen in grote getale hun behoefte doen in uw woning.

Daarnaast kunt u last hebben van geluidsoverlast doordat de muizen zich makkelijk verplaatsen tussen spouwmuren en plafonds. Het volume van de muizen zal u niet zo zeer storen maar het geluid kan wel als irritant worden ervaren.

Zeker bij een muizenplaag is het verstandig om een professionele ongediertebestrijder in dienst te nemen om het probleem snel en vakkundig voor u op te lossen.

 

Hoe kom ik van muizen af?

Er zijn verschillende manieren om muizen te bestrijden. Het allereerste dat we moeten doen is ook meteen het allerbelangrijkste. We moeten zorgen dat er zo min mogelijk eten voor de muizen te vinden is. Het eten is namelijk de reden dat de muizen er überhaupt zijn en ook dat zij er blijven.

Daarna zullen we ervoor moeten zorgen dat het de muizen zo moeilijk mogelijk gemaakt gaat worden om uw woning of bedrijf binnen te komen. Dit doen we door het aanbrengen van professionele wering in uw woning of bedrijf.

Deze methodes zullen uw woning of bedrijf niet geheel muis-vrij maken maar maar hoe moeilijker we het maken voor de muizen, des te minder last we zullen ervaren. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunnen we na het aanbrengen van de wering overgaan op directe bestrijding.

Muizenval

Wie aan muizen denkt, denkt al snel aan een muizenval. We gaan niet ontkennen dat de muizenval effectief kan zijn voor het bestrijden van een muis. Maar jammer genoeg hebben we over het algemeen niet te maken met één muis maar met meerdere muizen.

 

Hoe werkt muizenbestrijding door VEPO Diensten?

VEPO Diensten bestrijdt muizen door het aanbrengen van wering en het doen van aanpassingen aan bouwkundige constructies om het zo moeilijk mogelijk te maken voor muizen om de woning of het bedrijf binnen te komen. Daarnaast werken wij met muizenklemmen waar mogelijk. 

Bij de daadwerkelijke bestrijding van de muizen maakt VEPO Diensten gebruikt van verschillende vormen van rodenticiden. Uiteraard worden rodenticiden enkel ingezet op een manier waardoor ze op geen mogelijke manier in contact kunnen komen met kinderen en/of huisdieren.

Om er zeker van te zijn dat uw probleem daadwerkelijk is opgelost voeren wij controles uit waarbij we de vordering van de bestrijding bijhouden. Indien gewenst kunt u hierin een actieve rol spelen door bijvoorbeeld de klemmen zelf te controleren en indien nodig opnieuw te plaatsen. Mocht u dit liever niet doen dan zullen wij dit uiteraard voor u uitvoeren.